Over het boek

Het boek ‘ONZE EIGEN RUIMTE’ beschrijft de geschiedenis van
jeugdsociëteit UT SLOEPIE in Warmond (1969 – 2001).

Honderden jongeren uit de hele regio kwamen naar de Warmondse jeugdsociëteit om elkaar te ontmoeten, hun eigen muziek te horen en hun eigen sfeer te maken. Ruim dertig jaar lang deinde Ut Sloepie vrolijk mee op de golven van de jeugdcultuur.

Moments of fame
Er waren onvergetelijke optredens van beroemde bands als CCC Inc., Brainbox, Livin’ Blues en Cobra. Dat waren de jaren zeventig. Er waren kaskrakers zoals de Dizzy Man’s Band en Jen Rog die vaak terugkwamen. In de jaren negentig stonden house-dj’s als Nota en Luna aan het begin van hun carrière en zij kwamen maar wat graag naar Warmond. Maar ook heel veel amateurbands hadden in Ut Sloepie hun moment of fame.

Zwaar weer
Er zijn ook periodes geweest dat Ut Sloepie in zwaar weer terechtkwam. Minder bezoekers, minder sfeer, minder geld om leuke dingen te doen. Jongeren gingen soms met elkaar op de vuist of sloopten  de boel . Het hoort er allemaal bij. En altijd overwon het enthousiasme van de jongeren die Ut Sloepie (weer) ‘van ons’ maakten. De geschiedenis van de Warmondse jeugdsociëteit laat zien dat jongeren zelf heel veel kunnen bereiken. Met elkaar en voor elkaar. Zoals een van de medewerkers trots vertelt: “We deden het allemaal zelf”. Het boek ‘ONZE EIGEN RUIMTE’ is een eerbetoon aan iedereen die daaraan heeft bijgedragen.

 

Nog méér
Het boek geeft geen compleet beeld van de ruim dertig jaar. Lang niet alle gebeurtenissen zijn vermeld, lang niet alle namen zijn genoemd (Wel heel veel!). Het boek is vooral bedoeld om de herinneringen aan Ut Sloepie te delen. De foto’s en verhalen in ‘ONZE EIGEN RUIMTE’ zullen nog veel meer van die herinneringen oproepen.

Dick Duynhoven