Over de auteur

Mijn naam is Dick Duynhoven. In Warmond geboren en gebleven.

Vroeger (…) werkte ik bij een zeefdrukkerij. Daarna in de jeugdhulpverlening en weer later op de communicatieafdeling van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Van 1982 tot 1993 was ik gemeenteraadslid in Warmond.
Als freelance tekstschrijver (sinds 1997) schrijf ik nieuwsberichten, interviews, achtergrondverhalen, brochures en jaarverslagen.

Waarom schrijf je geen boek? Dat is me vaak gevraagd. Mijn vaste antwoord was dan: er zijn al zoveel boeken, wat moet ik daar nog aan toevoegen? Wie zit daarop te wachten?
Maar in 2015 nam ik me toch voor: ik ga een boek schrijven over Ut Sloepie. Een boek met veel verhalen en foto’s uit de geschiedenis van die Warmondse jeugdsociëteit.

Jeugdsentiment
Zelf kwam ik in Ut Sloepie vanaf de oprichting in 1969. Ik leerde er headbangen op Dynamite van Mud. Ik had er Nights in white satin dankzij de Moody Blues. En tussendoor tapte ik biertjes en maakte ik flowerpower-affiches voor het Kaagweekfestival. (Waarom heb ik die niet bewaard!)
Mooie herinneringen. Daar wilde ik een boek over maken. Noem het jeugdsentiment van een zestiger, maar dat leek me nou juist wel leuk.
En de vraag wie erop zit te wachten, werd al snel beantwoord. Want iedereen aan wie ik over mijn plan vertelde, reageerde enthousiast. Er is al heel lang op gewacht. Het boek moest er gewoon komen!

Trots
In 2015 begon ik ruim dertig jaar in beeld te brengen aan de hand van krantenberichten, foto’s en verhalen. Meer dan zestig mensen heb ik geïnterviewd en van velen kreeg ik informatie via e-mail. Allemaal enthousiaste verhalen. Natuurlijk komen de herinneringen van de één niet altijd overeen met die van anderen: ‘Nee joh, dat was veel eerder!’. Dat was soms een heel gepuzzel.
Maar wat uit alle verhalen van medewerkers klonk, was trots en voldoening. Trots op wat ze samen organiseerden. Van de ‘gewone’ avonden en alle activiteiten daar omheen tot de grote Kaagweek festivals met honderden bezoekers. ‘We organiseerden alles zelf.’ En ‘Het was onze eigen ruimte’.

Op zondag 14 mei 2017 ga ik het boek – ‘ONZE EIGEN RUIMTE’–  presenteren. Ik hoop dat er veel Sloepiegangers zullen zijn.

HANG ON!